Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2013

Σταθερή αξία ο Γιαννακόπουλος !!!

Ο δεύτερος γύρος ξεκίνησε με άκρως ενδιαφέροντα και συναρπαστικά παιχνίδια. Οι νίκες των Ηρακλείου, Αρκαδικού και Νίκης Βόλου που τους έδωσαν... ανάσα στη προσπάθεια τους να κρατηθούν στη κατηγορία, αλλά και οι επιτυχίες των Φιλαθλητικού και Λαυρίου, ξεχώρισαν από το πρόγραμμα της 14ης αγωνιστικής. "Σκανάροντας" λοιπόν τα ματς του περασμένου Σαββάτου καταλήξαμε στην παρακάτω κορυφαία πεντάδα:

1. Κώστας Αγαπιάδης: Ο 26χρονος πλέι μέικερ του Ηρακλείου πραγματοποίησε την καλύτερη ίσως φετινή του εμφάνιση. Η νίκη επί του Παγκρατίου, που αύξησε σημαντικά τις ελπίδες σωτηρίας των Κρητικών, είχε την δική του "σφραγίδα", καθώς η σημείωσε 20 πόντους, με 4/4 β., 2/6 διπ., 4/8 τριπ., ενώ προσέφερε στους συμπαίκτες του 4 ασιστ και είχε και 1 κλέψιμο.


 
2. Σάκης Γιαννακόπουλος: Σταθερή αξία και με την ποιότητα του βοήθησε τα μέγιστα στο να μπει τέλος στο αρνητικό σερί του Λαυρίου, με μια σπουδαία νίκη επί των ισχυρών Τρικάλων. Ο έμπειρος γκαρντ έπαιξε και για τον απόντα Γιάννη Κακιούζη και είχε 25 πόντους (9/10 διπ., 8/14 διπ.), αλλά και σημαντική συμβολή στον τομέα των ριμπάουντ (11). Η καλή του παρουσία έκλεισε με 1 ασ. και 2 κλ, ενώ αν έλειπε η αστοχία του στα τρίποντα (0/5) θα ήταν πραγματικά... άριστος.

3. Θανάσης Αντετοκούμπο: Το κάρφωμα "ανεμόμυλος" στην τελευταία περίοδο ήταν το... κερασάκι στη τούρτα ακόμη μιας επιβλητικής εμφάνισης, από το ανερχόμενο - όπως όλα δείχνουν - αστέρι του Ελληνικού μπάσκετ. Ο φόργουορντ του Φιλαθλητικού ήταν θεαματικός και παράλληλα ουσιαστικός στην άνετη νίκη των πρωτοπόρων επί των Ικάρων. 17 πόντοι (5/6 β.., 6/7 διπ.), 4 ριμπ., 1 ασ., 2 κλ., 1 κοψ. η σπουδαία προσφορά του σε ακόμη ένα ματς.

4. Αλέξανδρος Σιγκούνας: Βαθιά βαθμολογική ανάσα πήρε ο Αρκαδικός με τη νίκη επί του ΟΦΗ, με τη συμβολή του Έλληνα φόργουορντ να είναι πολύ μεγάλη. 16 πόντοι (3/6 β., 5/7 διπ., 1/1 τριπ.), ήταν ο επιθετικός του απολογισμός, ενώ εκεί που έκανε θραύση ήταν κάτω από τα καλάθια όπου μάζεψε 14 ριμπάουντ.). Επίσης προσέφερε στην ομάδα του 2 ασίστ και 2 κλεψίματα.

5. Τάσος Χαρισμίδης: Τα Τρίκαλα δεν τα κατάφεραν στο Λαύριο και "λύγισαν" στη παράταση, όμως ο 31χρονος σέντερ έκανε ότι μπορούσε να αναστρέψει τη κατάσταση. Όμως, οι 20 πόντοι του (4/10 β., 8/11 διπ.) και τα 10 ριμπάουντ του δεν στάθηκαν αρκετά για να γλιτώσουν την ήττα οι Θεσσαλοί.
Προπονητής της αγωνιστικής
Γιώργος Ζαφειρούδης: Κάθε εβδομάδα βλέπει και έναν παίκτη του να αποχωρεί από το ρόστερ.... Με μια ομάδα απλήρωτη, χωρίς ιδιαίτερη στήριξη από τους φιλάθλους και τη διοίκηση, καταφέρνει να κρατά τη Νίκη Βόλου ανταγωνιστική και μέσα στο "κόλπο" της παραμονής. Η νίκη επί της Δόξας Λευκάδας στον "τελικό" του περασμένου Σαββάτου ήταν τουλάχιστον μια ηθική ανταμοιβή για τον Γιώργο Ζαφειρούδη, ο οποίος είναι σίγουρα άξιος θαυμασμού για την υπομονή και την επιμονή του...

basketblog.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου