Κυριακή 12 Ιανουαρίου 2014

Στα άδυτα της Α2... στάζει αίμα

 
Υπάρχουν δουλειές που γίνονται κομψά, επειδή γίνονται έγκαιρα. Και υπάρχουν και δουλειές που άργησαν να πάρουν μπρος και επειδή οι πιθανότητες να προλάβουν πια έχουν μειωθεί, γίνονται με όποιον τρόπο βρεθεί εύκαιρος. Ακόμα κι αν χρειαστεί να τρέξει ποτάμι το αίμα και να εκτεθεί κόσμος.

Η ΑΕΚ με το Ψυχικό έχουν πάρει μαρς την κατηγορία και οι από πίσω που βλέπουν να το χάνουν το τρενάκι, έχουν βάλει τα μεγάλα όπλα.

Στο Λαύριο είχαμε το... κλεμμένο σφύριγμα της χρονιάς. Η μήπως όχι, γιατί νωρίς είναι ακόμα, μπορεί να προλάβουμε και χειρότερα. Φάουλ σε τρίποντο πάνω στον Γιαννακόπουλο, με την Καβάλα στο 72-70 να κινδυνεύει με ήττα ή με παράταση. Και ξαφνικά εμφανίστηκε ο... Μπάτμαν. Πετάχτηκε από τη σέντρα ο γίγαντας ο ρέφερι, έκανε ξεφτίλα τον συνάδελφό του που έδωσε το φάουλ και αποφάσισε βήματα στον Γιαννακόπουλο!

Αλήθεια, η Καβάλα παίζει καθ' όλα νόμιμα στην Α2; Είναι όλα εντάξει; Ηταν και το καλοκαίρι που πήρε άδεια, είναι και τώρα; Αυτά με ρώταγε ένας φίλος, αλλά εγώ τον στραβοκοίταξα. Εϊναι δυνατόν να μην παίζει νόμιμα; Πώς γίνεται αυτό; Είναι δυνατόν να καλύπτεται σκανδαλωδώς κάποια παρατυπία; Α πα πα... Δεν τα πιστεύω εγώ αυτά. Κακοήθειες των εχθρών της Καβάλας, λέω εγώ. Μόνο που κάποιοι έχουν αρχίσει και το ψάχνουν παραπάνω από μένα, τον ευκολόπιστο.

Πάμε και στην Αμαλιάδα τώρα... Οταν βγαίνει ο Κουτρούλιας στα 37 του, με κρύο αίμα, με χόμπι πλέον το μπάσκετ και χωρίς να έχει τόσα χρόνια γκρινιάξει για τίποτα και γράφει αγανακτισμένος για "37-13 βολές, δε σεβάστηκαν τον ιδρώτα μας", αρχίζεις να το ψάχνεις.
Και μαθαίνεις μετά διάφορα. Οτι οι... θωπείες σε διαιτητές και κομισάριο στο ημίχρονο έγιναν δημοσία θέα. Ούτε καν μέσα στ' αποδυτήρια δεν περίμεναν να μπουν για να τους συνετίσουν. Ασε που πρέπει να τους πήραν και το στιλό, γιατί μετά δεν γράφτηκε τίποτα.

Και στο δεύτερο ημίχρονο εμφανίστηκαν... συνετισμένοι.
Αλλά χειρότερο από τους διαιτητές, για τους οποίους δε σε εκπλήσσει τίποτα,έμαθα ότι ήταν κάποιοι παίκτες του Κόροιβου. Οταν γίνεται η δουλειά υπέρ σου, δεν ειρωνεύεσαι τον αντίπαλο που φωνάζει. Γιατί ρόδα είναι και γυρίζει. Και εξάλλου και ως Κόροιβος, έχεις σφαχτεί στο γόνατο και πρέπει τουλάχιστον να σέβεσαι τον παθόντα.

Ε, όσο για του Ζωγράφου και το ότι έφυγε με παράπονα ο ΟΦΗ δε νομίζω να έπεσε κανείς από τα σύννεφα. Μην χαραμίζουμε χώρο τώρα για να επαναλαμβάνουμε τις καλές φιλίες που έχει ο Φιλαθλητικός και δεν τον ξεχνάνε στα δύσκολα.

Στο Ψυχικό - Φίλιππος δε μπορούσαμε να έχουμε θέμα διαιτησίας. αφ' ενός γιατί ο Φίλιππος με τρεις απουσίες ήταν σαν σχολική ομάδα, αφ' ετέρου γιατί με Κορομηλά  και Καφφέ στην κερκίδα οι ρέφερις είχαν... μπιγκ μπράδερ. Εμαθα όμως ότι στο ημίχρονο του Γκίμα του έφταιγαν οι μπάλες που έχανε με 22. Γλίστραγε λέει και ήθελε άλλη. Και πήγε ο Δεσλής και του την άλλαξε. Και δικαιώθηκε ο Γκίμας. Στο τέλος, που ο Ρεμεντέλας είχε... μπει και ο ίδιος να παίξει, έριξε τη διαφορά στους 17. Δηλαδή... άλλο ματς θα βλέπαμε με άλλη μπάλα ε;

basketnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου